Jakub Stefaniak, rzecznik PSL i kandydat na prezydenta stolicy zaapelował do prezydent Warszawy, by w dniach, w których mecze grają biało-czerwoni, komunikacja miejska była darmowa.

– Pani prezydent, w dniu kiedy grają biało-czerwoni, bardzo prosimy o to, żeby komunikacja miejska była darmowa – zwrócił się do prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz Jakub Stefaniak.

Kandydat PSL na prezydenta stolicy przypominał, że wspólnym kibicowaniem polskiej reprezentacji interesuje się coraz więcej osób. W Warszawie stworzono siedem miejskich stref kibica: na Bemowie, Bielanach, Targówku, Pradze Południe, Śródmieściu, Ursynowie i Woli. Dodatkowo w stolicy znajduje się największa w Polsce strefa kibica na Stadionie Narodowym. Warszawiacy chcą dojechać do stref, by wspólnie kibicować polskiej drużynie.

– Już dzisiaj od rana słyszę apele policjantów, żeby zostawiać samochody, żeby jechać komunikacją miejską. Na te mecze, do miejskich stref kibica będą jechały z rodzicami dzieci, które w Warszawie mają i tak darmowy przejazd, to tak naprawdę wystarczy otworzyć tylko bramki dla dorosłych – mówił Stefaniak.

– Pani prezydent, łączy nas piłka. Więc jeśli chcemy zrobić coś fajnego, to zróbmy to razem. W dniu kiedy grają biało-czerwoni prosimy o to, żeby komunikacja miejska była darmowa. Ona się po prostu Warszawiakom należy – zakończył Jakub Stefaniak.