Razem poparło pomysł PSL „Godzina dla Rodziny”. Przedstawiciele obu partii wspólnie zaapelowali do PiS o nieodrzucanie projektu. Czy PiS zagłosuje przeciwko polskim rodzinom?

Posłowie zdecydują dzisiaj o propozycji PSL „Godzina dla Rodziny”. Projekt ludowców został z entuzjazmem przyjęty przez rodziców. Zyskał także polityczne uznanie. Pomysł poparła również Partia Razem. Jej przedstawiciele wspólnie z ludowcami mówili dzisiaj w Sejmie o zaletach propozycji PSL dla polskich rodzin.

Zobacz również → Czym jest „Godzina dla Rodziny?

– Polacy pracują najciężej w Europie. Od przeciętnego obywatela Unii Europejskiej spędzamy w pracy średnio 3 godziny dłużej. Projekt ludowców odpowiada na potrzeby i oczekiwania setek tysięcy polskich rodzin – wezwał Mieczysław Kasprzak, poseł PSL i sprawozdawca projektu.

Pomysł ludowców zdecydowanie wsparła Partia Razem. – Jesteśmy tutaj, aby wesprzeć inicjatywę PSL. To dobry krok, w dobrym kierunku. Efektem będzie polepszenie jakości życia rodzin, ale także pchnięcie Polski w kierunku rozwoju – mówił Adrian Zandberg, członek Zarządu partii.

– Cieszymy się z poparcia Partii Razem. To znak, że musimy rozpocząć wreszcie poważną dyskusję na temat czasu pracy Polaków – zauważył Kasprzak.

O zaletach pomysłu ludowców przekonywała również Urszula Pasławska, posłanka PSL. – „Godzina dla Rodziny” to projekt wsparcia rodziny, wsparcia społecznego. Inwestycja w dzieci to zawsze najlepszy wybór, ona się zawsze zwraca – oceniła.

Zobacz również → Oni pokazali PiS, że można!

Przeciwko zmianom dla polskich rodzin są posłowie PiS. którzy złożyli wniosek o odrzucenie projektu już w pierwszym czytaniu. Na dzisiejszym posiedzeniu Sejm zdecyduje o przyszłości „Godziny dla Rodziny”.

Przedstawiciele obu partii zaapelowali o nieodrzucanie dobrej zmiany dla rodzin. – Politycy PiS wielokrotnie zapewniali jak ważne są dla nich sprawy rodziny. Nie wyobrażam sobie, żeby nie poparli zmian, które są odpowiedzią na potrzeby setek tysięcy polskich rodzin – zakończyła Urszula Pasławska. Czy PiS odwróci się od polskich rodzin? Okaże się już dzisiaj.