Startujemy z prekampanią prezydencką, bo chcę ubiegać się o urząd prezydenta Rzeczpospolitej. Wierzę głęboko, że możemy zmienić Polskę na lepszą. Polskę dla wszystkich, nie dla wybranych – powiedział w Zakopanem Władysław Kosiniak-Kamysz.

W sobotę o godz. 7 rano w Zakopanem lider PSL Władysław Kosiniak-Kamysz rozpoczął objazd Polski. W ciągu niespełna 48 godzin przemierzył ponad 1600 km, odwiedzając Zakopane, Katowice, Rawicz, Gdańsk, Gdynię, Elbląg, Białystok i Warszawę. To oficjalny start prekampanii prezydenckiej Władysława Kosiniaka-Kamysza.

– Startujemy z prekampanią prezydencką, bo chcę ubiegać się o urząd prezydenta Rzeczpospolitej. Wierzę głęboko, że możemy zmienić Polskę na lepszą, że jesteśmy przygotowani do tego, żeby walczyć o lepszą Polskę dla wszystkich, nie dla wybranych – mówił lider PSL.

[tweet id=”1205740745224790016″ align=”center”]

Władysław Kosiniak-Kamysz powiedział, że chce w Polsce odbudować wspólnotę narodową, zapowiedział jednocześnie, że zaczyna cykl spotkań z wyborcami w całym kraju.

– Ja chcę być wśród ludzi. Chcę być z wami, chcę być każdego dnia w Polsce i będę. Zrobię wszystko, żeby najważniejsze przyrzeczenie, jakie chcę dzisiaj złożyć, realizować: odbudować wspólnotę narodową, zbudować dialog, który zastąpi monologi dzisiejszych polityków – dodał szef ludowców.

Władysław Kosiniak-Kamysz przekonywał że Polska może być dla wszystkich, a nie dla wybranych.
[tweet id=”1206249642612142087″ align=”center”]
– Zbudujemy mosty porozumienia. Zburzymy mury podziału. Głęboko wierzę w to, że jesteśmy do tego zdolni. Nie traćmy wiary w lepszą przyszłość Polski, bo ona jest w naszym zasięgu. Zapraszam wszystkich do współpracy – mówił lider PSL.

Prezes Stronnictwa przypomniał, że program PSL jest dla wszystkich i wymienił: emerytury bez podatku, dobrowolny ZUS, sprawy związane z czystym środowiskiem, z tanią energią, z dostępną służbą zdrowia i z najlepszym polskim rolnictwem, a przez to najlepszą polską żywnością.
[tweet id=”1205884130237571072″ align=”center”]
– Mamy przygotowany plan na zmianę. Będziemy prezentowali projekty ustaw. Będziemy prezentowali grono ekspertów. Żeby udały się te wybory, żebyśmy mogli osiągnąć sukces, żebyśmy mogli zmienić Polskę na lepsze, potrzebni są ludzie, którzy razem ze mną ruszają w Polskę i będą każdego dnia zabiegać o lepszą Polskę, o lepszą przyszłość – podkreślił Władysław Kosiniak-Kamysz.

Szefem sztabu lidera PSL Władysława Kosiniaka-Kamysza w kampanii przed wyborami prezydenckimi będzie była dziennikarka Telewizji Polskiej i Polsatu Magdalena Sobkowiak.
[tweet id=”1205743138784075777″ align=”center”]
– Jest w nas ogromna wiara, a przed nami ciężka praca. Naszym celem jest II tura wyborów, a potem zwycięstwo – powiedziała szefowa sztabu #kosiniak2020 Magdalena Sobkowiak.