– Urodzaju w polu i zagrodach, zdrowia i pomyślności w Nowym Roku – to życzenia jakie usłyszeć można było podczas noworocznego spotkania przedstawicieli PSL w Tarnowie. Noworoczne spotkanie ludowców to już tradycja. Zapoczątkował ją śp. Wiesław Woda, poseł PSL, który zginął w katastrofie smoleńskiej.

Noworoczny opłatek ludowców to tradycyjne spotkanie sympatyków Ruchu Ludowego. Organizowane co roku w Święto Objawienia Pańskiego w Tarnowie gromadzi również przedstawicieli innych ugrupowań politycznych z całej Małopolski.

– Dzisiaj przesłanie jest tylko jedno – musimy przywrócić Polsce braterstwo. Ta równowaga i sympatia pomiędzy ludźmi, a nie tylko politykami jest niezbędna, by zburzyć mury, które sami budujemy. Musimy wyjść z wojny plemiennej – mówił Władysław Kosiniak-Kamysz, prezes PSL.

Lider ludowców podsumował ubiegły rok i zapowiedział intensywne przygotowania do wyborów samorządowych. O intensywnej pracy na rzecz regionu zapewnił również Stanisław Sorys, wicemarszałek małopolski. – Przygotowujemy się do wyborów ze spokojem. Priorytetem dla nas pozostaje rozwój regionu oraz ciężka praca na rzecz mieszkańców. Wierzę, że wyborcy to docenią – mówił.