Lider PSL wezwał prezydenta Andrzeja Dudę do rozmów z opozycją na temat bezpieczeństwa Polski i Polaków. – Bezpieczeństwo Polaków nie może być przedmiotem targów politycznych. Należy w końcu zwrócić uwagę, że Prezydent powinien wystąpić ponad podziały partyjne – powiedział Władysław Kosiniak-Kamysz.

Na czwartkowej konferencji prasowej w Sejmie Władysław Kosiniak-Kamysz wezwał prezydenta Andrzeja Dudę do rozmów z opozycją na temat bezpieczeństwa Polski i Polaków. Stwierdził, że w obliczu braku stabilności i różnego rodzaju zagrożeń, które występują ostatnio na świecie, potrzebne jest uzgadnianie wspólnego stanowiska ze wszystkimi siłami politycznymi. Jego zdaniem Prezydent powinien być ponad podziałami politycznymi, szczególnie w dbaniu o bezpieczeństwo państwa i obywateli.

[tweet id=”1215244461938290688″ align=”center”]

– Bezpieczeństwo Polaków nie może być przedmiotem targów politycznych. Należy w końcu zwrócić uwagę, że Prezydent powinien wystąpić ponad podziały partyjne – stwierdził lider PSL. Dodał, że przez brak rozmów z opozycją prezydent Andrzej Duda nie wypełnia swojej roli.

– Potrzebna jest rozmowa, nie można się zamykać we własnych bańkach, nie można udawać, że się nie słyszy głosu reprezentantów milionów Polaków – mówił lider ludowców.

[tweet id=”1215247310088699904″ align=”center”]

Zdaniem szefa PSL bezpieczeństwo Polaków nie może być przedmiotem targów politycznych, awantury i wojny politycznej.

– Rolą Prezydenta RP ze szczególnym uwzględnieniem jest dbanie o bezpieczeństwo Polski. Legitymację partyjną zostawia się przed wejściem do Pałacu Prezydenckiego, a prezydent Duda tego nie zrobił – stwierdził Władysław Kosiniak-Kamysz.